Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Recept: zomerse variant van snert

Ideaal voor alle liefhebbers van dit winterse kostje.

zuppa di piselli

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Fan van snert? Deze soep valt misschien wat zwaar in de warme zomermaanden, maar daar hebben we wat op bedacht: deze variant van erwtensoep is namelijk helemaal summer proof. Bovendien is deze soep gemakkelijk om te maken en is-ie lekker gezond. Aan de slag! 

Ingrediënten:

  • 250 gram aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 liter kippen bouillon
  • 250 gram doperwten
  • Kruiden naar keuze

Zo maak je de zomerse snert:

  1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Bak daar de aardappelen in tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg dan de bouillon toe en breng de pan aan de kook.
  4. Laat dit 10 tot 15 minuten sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.
  5. Voeg erwten toe en kook deze voor 5 tot 8 minuten tot ze zacht zijn.
  6. Pureer de groentes tot een glad geheel met een staafmixer, of in de blender.
  7. Verdeel de soep over de schaaltjes en garneer met wat kruiden naar keuze.