Receptuur: Hester Oppedijk van Veen / PrinsesHeerlijk foodstyling | Fotografie: José van Riele
Lekker én lokaal: deze typische toetjes uit Noord-Nederland moet je eens proberen. Van een Groninger poffert tot Drentse hangop: om je vingers bij af te likken!
Groninger poffert met rozijnen en cranberry’s
De poffert is een typisch streekgerecht uit Groningen. Het is een “broodcake” die je au bain marie in een speciale poffertpan – en soort tulbandvorm met deksel – maakt. Je bekijkt hier ons recept voor een lekkere poffert met rozijnen en cranberry’s.
Stoofperenijs met Fries suikerbrood
Heb je nog Fries suikerbrood in huis? Maak dan eens dit recept. De knapperige wentelteefjes van suikerbrood zijn samen met het ijs van stoofperen een heerlijke combinatie.
Drentse hangop
Hangop is echt een klassieker uit de (Noord-)Nederlandse keuken. Het wordt gemaakt van zuivel, dat vervolgens in een theedoek wordt opgehangen zodat het vocht eruit kan lekken – vandaar de naam "hangop". Ook aan de slag? Maak dan dit recept. Hiermee maak je van Drentse boerenyoghurt, frambozen en honing een overheerlijk fris toetje. Ideaal voor de zomer!