Zet de BBQ vast aan en pak de glazen er maar bij: voor ons zomernummer doken de noordelijke provincies in en verzamelden daar de lekkerste ingrediënten voor een heerlijk zomerdiner in eigen tuin. Van een smakelijke cocktail met limoncello uit Peize tot een frisse salade uit Friesland: met onze recepten weet je zeker dat het een culinair feestje op de buitentafel wordt. Vandaag in de spotlights: Drentse hangop!
Hangop van Drentse zuivel met frambozencoulis en rood fruit
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 1 l volle boerenyoghurt
- 4 el honing
- 225 gr frambozen
- 2 zakjes vanillesuiker
- 150 gr rood fruit
- natte theedoek of kaasdoek
- zeef
- grote kom
- huishoudfolie (optioneel)
Bereidingswijze:
- Leg de theedoek of kaasdoek in een zeef op een grote kom en schenk hierin de yoghurt. Knoop de theedoek goed dicht en hang de gevulde theedoek bijvoorbeeld op aan de greep van een keukenkastje, wel het liefst op een koele plek. Laat de yoghurt een paar uur uitlekken tot de gewenste dikte. Een andere manier is om de theedoek in de zeef te laten en af te dekken met huishoudfolie. Zet de zeef vervolgens in de koelkast. Deze manier heeft de voorkeur bij een warme zomerdag.
- Schep de yoghurt uit de theedoek en roer los met de honing.
- Doe 2/3 van de frambozen in een pan en voeg de vanillesuiker toe. Doe 3 el water erbij en kook tot moes. Schep de moes in een zeef en druk door de zeef tot een heldere coulis.
- Schep de hangop in een schaaltje en schep de coulis erover. Verdeel het rood fruit erover en druppel er nog wat honing over.
Bron: Recepten en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen / PrinsesHeerlijk foodstyling | Beeld: José van Riele
Culinair
- Recepten en foodstyling: Hester Oppedijk van Veen / PrinsesHeerlijk foodstyling
- José van Riele