Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x lekkere recepten met advocaat

Om je vingers bij af te likken!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie iStock, Ridder van Doorne, José van Riele

Fan van advocaat? De bekende "eierlikeur" is heerlijk als drankje of door allerlei (zoete) gerechten. We zetten de lekkerste recepten met advocaat voor je op een rij. 

Advocaat

Taart met advocaat en boerenjongens

Taart met boerenjongens én advocaat: da’s een heerlijke combinatie. Deze taart is daarom perfect voor als je eens flink wilt uitpakken, want dit recept is overheerlijk. En helemaal handig: de taart hoeft niet in de oven; alleen even in de koelkast.

Foto: Ridder van Doorne

Advocaatbroodjes

Of je nu een beginner of een doorgewinterde thuisbakker bent: zelf broodjes maken hoeft geen lastig karweitje te zijn. Dat bewijst bakliefhebber Levine van Doorne met haar toegankelijke kookboek Broodjes uit eigen oven. Wij doken met haar recept voor heerlijke advocaatbroodjes de keuken in. Klik hier om naar het recept te gaan.

Foto: José van Riele

Advocaat-frambozenslof

De vogels beginnen weer te fluiten, de eerste bloemen staan in bloei en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Heerlijk, die lentekriebels. Ook in de keuken kunnen we wel zulke kriebels gebruiken. Ga daarom aan de slag met dit recept voor een lekkere voorjaarstaart: een advocaat-frambozenslof met slagroom. Je vindt hier het recept.