Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x leuke logeeradressen aan de Friese kust

Dunes and beach at sunset on Texel island, The Netherlands

De Friese kust ligt bezaaid met leuke plekjes om te overnachten. Noorderland licht een paar van deze fantastische accommodaties voor je uit: van een b&b in de dorpskern van Balk tot een luxe camping aan de Waddenkust.

It Dreamlân

'Een eiland midden in de natuur', noemt eigenaresse Minke Schouten It Dreamlân in Kollumerpomp. Deze kleinschalige natuurcamping aan de Friese kant van het Lauwersmeergebied biedt in de zomer plaats aan campers, tenten en caravans en heeft het hele jaar door ook twee ecolodges op het terrein staan. Welke logeerplek je hier ook kiest, tot rust kom je zeker!

Zee van Tijd

Met de komst van hotel Zee van Tijd in Holwerd is deze havenplaats niet meer alleen de plek om de boot naar Ameland te pakken, maar een bestemming op zich. Het dorp vormt de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Friese Waddenkust aan het vasteland. Na een dag wandelen of fietsen door dit uitgestrekte gebied, kun je bij Zee van Tijd weer opladen met een heerlijk bed en ontbijt.

It Bûterhûs

In het centrum van Balk, een dorpje bij de IJsselmeerkust, staat It Bûterhûs. Het karakteristieke pand aan de gracht heeft een rijke geschiedenis en huist tegenwoordig een bed and breakfast met drie appartementen, een theehuis, winkeltje en VVV-agentschap. Neem lekker een kopje koffie met huisgemaakte bokkepootjestaart en trek er daarna op uit in Balk, of vermaak je een dagje aan het strand van een van de Friese meren in de buurt.

Fotografie: It Dreamlân; Zee van Tijd Holwerd; It Bûterhûs

Leuk logeren
  • Tall dunes with dune grass and a wide beach below. Photographed at sunset on the island of Texel in The Netherlands.