Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Winters recept: spruitjesgratin met kaas

Deze lekkere ovenschotel gaat op tot de laatste hap.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: BBC
Brussels sprouts baked in sauce with cheese

Tekst: Kookfans | Foto: iStock

Of je nu fan bent van spruitjes of niet: met deze heerlijke spruitjesgratin met kaas en Boursin weet je iedereen te overtuigen. Makkelijk te maken, groots resultaat! 

Ingrediënten:

  • 900 gram spruitjes
  • 20 gram boter
  • 150 gram spekjes
  • 350 milliliter room
  • 150 gram Boursin
  • 60 gram kaas (geraspt)
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de spruitjes in een pan met gezouten water en kook 4-5 minuten tot ze bijna gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  3. Doe boter in een koekenpan en doe hier de spekjes in. Laat het 4 minuten opstaan. Voeg daarna de spruiten toe en laat nog eens 3 minuten opstaan. Roer regelmatig.
  4. Voeg de room en Boursin toe en breng aan de kook tot de saus wat is ingedikt. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  5. Doe de spruitjes in een ovenschaal en verdeel hier de geraspte kaas overheen.
  6. Bak de spruitjes 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!