Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Voor in de agenda: het Schiermonnikoog Festival

Geniet van klassieke muziek op het kleinste Waddeneiland.

Tekst: Schiermonnikoog Festival - The Publicity Company | Foto: Schiermonnikoog Festival - Foppe Schut

Van 11 tot en met 16 maart 2023 vindt de twaalfde voorjaarseditie van het populaire Schiermonnikoog Festival plaats.

Op dit festival op het kleinste Waddeneiland spelen de grootste klassieke toptalenten uit binnen- en buitenland. Naast concerten vinden er masterclasses, buitenoptredens, lezingen, documentaires, wandelingen en muzikale natuurexcursies plaats.

Het programma

Onder andere pianist Nicolas van Poucke soleert op het festival met academisten uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven. Ook de Belgische Balder Dendievel en het Nationaal Jongenskoor komen naar het eiland. Verder geven de winnaars van de YPF European Piano Competition 2022 en het Nationaal Cello Concours 2022 gezamenlijk een optreden.

Sebastiaan Kemner, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, geeft voor het eerst een openbare masterclass trombone. Daarnaast voert hij met 15 studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag Music for Wilderness Lake van de Canadese componist R. Murray Schafer uit. Dit optreden vindt buiten – op de Berkenplas – plaats tijdens zonsondergang en -opgang. Bij de optredens staan de trombonisten rondom de plas opgesteld en luistert het publiek terwijl ze in bootjes op de plas rondvaren.

Verder zijn er openbare masterclasses van zes topdocenten over de hele wereld en muzikale natuurexcursies met optredens van het Kaña Trio en jongNBE (Nederlands Blazers Ensemble). Katja Philippart, ecoloog en directeur van de Waddenacademie, geeft een interessante lezing over de kwetsbaarheid van het Waddengebied.

Maak kans

Wil je bij dit festival aanwezig zijn? Maak kans op gratis kaarten! Op de Facebookpagina van Noorderland verloten we onder onze volgers 2x2 concertkaartjes voor een zondagmiddagconcert op 12 maart. Ga snel naar onze pagina om kans te maken.