Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Week van de Lieve briefjes van start

Stuur 'ns een kaartje naar de buurvrouw, een goede vriend of zelfs naar een onbekende.

Woman Writing on a Postcard

Tekst: Week van de Lieve briefjes | Foto: iStock

Van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari vindt weer de Week van de Lieve briefjes plaats, een week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander.

Veel mensen worden blij van een briefje met een lieve boodschap. Daarom roept de organisatie van de Week van de Lieve briefjes iedereen op om samen kaartjes te schrijven en te verspreiden. De Week van de Lieve briefjes wordt ieder jaar georganiseerd om mensen meer met elkaar te verbinden. Vorig jaar werden zo'n 36.000 kaartjes verstuurd.

Gratis Lieve Briefjes

Nieuw dit jaar zijn de speciaal ontwikkelde Lieve Briefjes, waarmee je gratis een kaartje naar iemand kunt sturen. Deze Lieve Briefjes zijn gratis beschikbaar bij verschillende afhaalpunten – zoals bibliotheken, welzijnsinstellingen en servicepunten van Qbuzz – in heel Nederland. De complete lijst en kaart met afhaalpunten is te vinden op de website. Lukt het je niet om ze af te halen? Dan kun je ze ook via de website bestellen.

Een initiatief

De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden.

Uittips
  • Week van de Lieve briefjes