Lifestylemagazine over Noord-Nederland

MuseumMetgezel tegen eenzaamheid met kerst

Een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Tekst: Keramiekmuseum Princessehof | Foto: David Vroom

De feestdagen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend vol etentjes en gezelligheid. Wie alleen is en interesse heeft in een verrassende ontmoeting kan op tweede kerstdag terecht bij MuseumMetgezel in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Tijdens deze kersteditie van MuseumMetgezel worden deelnemers warm ontvangen met koffie en kerststol. Daarna worden ze met elkaar in contact gebracht en ontdekken ze samen de nieuwe tentoonstelling Feest!.

In deze tentoonstelling wordt stilgestaan bij de feesten die in Nederland gevierd worden en de wijze waarop dat gebeurt. Naast onder andere het Chinees Nieuwjaar, Suikerfeest en Ketikoti is kerst natuurlijk een van de feesten die de revue passeert.

Iedereen welkom

Van senioren tot studenten: iedereen is welkom bij deze kersteditie van MuseumMetgezel. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze activiteit, alleen een museumentree. Aanmelden kan via de website van het museum.

Derde editie

Dit is de derde keer dat Leeuwarder musea deze activiteit organiseren. De vorige twee edities vonden plaats in het Fries Museum tijdens de Week tegen Eenzaamheid.