Lifestylemagazine over Noord-Nederland

30 september: ontmoet nieuwe mensen in het Fries Museum

Tekst en foto: Fries Museum

Op vrijdag 30 september organiseert het Fries Museum in Leeuwarden, in het kader van de Week tegen Eenzaamheid, een nieuwe editie van MuseumMetgezel. Ontmoet een onbekende van een andere generatie of achtergrond en ontdek samen de nieuwe tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Aan de hand van prikkelende en inspirerende gespreksstarters leer je elkaar beter kennen. 

Speciaal voor mensen die graag samen het museum bezoeken maar geen museumpartner hebben, of voor mensen die nieuwsgierig zijn naar een verrassende ontmoeting, organiseert het Fries Museum MuseumMetgezel. Tijdens MuseumMetgezel ontmoeten deelnemers iemand die voor hen helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefstijl. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Deelnemers maken niet alleen kennis met de middeleeuwen in het Noorden, maar ook met elkaar. Aan de hand van prikkelende en inspirerende gespreksstarters leren de metgezellen elkaar op een laagdrempelige manier beter kennen.

Deelnemers van MuseumMetgezel worden ontvangen door medewerkers van het museum met koffie en iets lekkers in Café Thús. Daarna bezoeken ze met hun metgezel het museum. De middag wordt afgesloten met een borrel in Café Thús. 

Week tegen Eenzaamheid 
MuseumMetgezel begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Deelname is gratis, kaarten en meer informatie via de website van het Fries Museum beschikbaar. MuseumMetgezel vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid (29 september t/m 6 oktober), een initiatief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Door de coronapandemie zijn veel mensen in een sociaal isolement beland. Tijdens MuseumMetgezel worden nieuwe ontmoetingen en het leggen van nieuwe contacten gestimuleerd.