Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3 activiteiten voor de Nacht van de Nacht op 29 oktober

Great Ocean Road at night milky way view

Tekst: Nacht van de nacht | Fotografie: idizimage / iStock

Beleef het donker tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober! De Natuur- en Milieufederaties van alle provincies organiseren jaarlijks dit evenement waarbij het donker echt donker blijft. Ook in het noorden zijn er verschillende activiteiten te beleven in de duisternis.

Kijk voor een volledig overzicht van alle activiteiten op de website van de Nacht van de Nacht.

Groningen

Nachtelijke wadlooptocht Noordpolderzijl

Zelf ontdekken hoe de Nacht van de Nacht is onder de sterrenhemel van de Waddenzee? Wandel dan mee op de wadlooptocht tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober. Ontdek de ultieme duisternis en de stilte van dit unieke gebied. Onder begeleiding van ervaren wadloopgidsen wandel je met het komen en gaan van het water tijdens het schemer in zo'n 2,5 uur naar de Warffummerlaagte op het Wad bij Noordpolderzijl.

Start: Zijlweg 4, Usquert

Tijd: 17.45 - 20.30 uur

Drenthe

Wandelroute in het Steenbergerpark

Ben je bang in het donker? Of loop je mee met IVN Hoogeveen? Door het Steenbergerpark wordt een route uitgezet waar je op zoek gaat naar stille plekjes in het donker. Onderweg kun je kennis maken met nachtdieren, verhalen en nachtelijke avonturen waarna je opwarmt met een warme choco bij het IVN Struunhuus. De activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen maar ook voor mensen die nieuwsgierig zijn naar welke invloed licht en geluid hebben op de natuur.

Start: IVN Struunhuus, Steenbergerpark Hoogeveen

Tijd: 18.30 - 21.00 uur

Friesland

Sterrenkijken in Burgum

Bij het Observeum in Burgum bekijk je de sterrenhemel door een telescoop. Is de nacht wat minder helder? Dat mag de pret niet drukken! Er is ook een digitaal planetarium waarop de nachtelijke sterrenhemel gesimuleerd kan worden. Bovendien leer je van alles over de gevolgen van lichtvervuiling, en wat je er zelf aan kunt doen!

Locatie: Menno van Coehoornweg 9, Burgum

Tijd: 19.00 - 22.00 uur

Geen categorie
  • Great Ocean Road at night milky way view