Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Deze zomer: boerenmarkten in Woudsend

Tekst: Boerenmarkt Woudsend | Fotografie: Tonnie Ketelaar

Op maar liefst zeven achtereenvolgende donderdagen kunt u uw boodschappen doen op de Boerenmarkt in Woudsend. De eerste markt is op donderdag 14 juli 2022. De markt vindt plaats op de Waechswâl in het centrum van het dorp, van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste markt is op 25 augustus.

Verse streekproducten

Op de Boerenmarkt in Woudsend bieden ruim 35 standhouders hun waar aan. Je kunt er terecht voor verse groenten, fruit, zuivel, vis en vleeswaren, maar ook jam, honing, brood en sappen worden er verkocht.

Verrassend assortiment non-food

Naast verse streekproducten kunt u op de markt ook terecht voor andere verrassende artikelen, zoals houten serveerplanken, natuurgeuren, verzorgingsproducten, huishoudtextiel, vachten, kussens, schoonmaakproducten en cadeau-artikelen. Het aanbod kan per donderdag verschillen.

Ontdek het historisch centrum van Woudsend met de 11 Stegentocht

Combineer een bezoek aan de Boerenmarkt met een korte wandeling door het watersportdorp en ontdek de smalle straatjes, de vele eetgelegenheden, leuke winkeltjes, de molens en de kerken of maak een rondvaart. Een aanrader is de 11 Stegentocht, een wandeltocht van 2,5 kilometer door het oudste deel van het dorp; ontdek de smalste steegjes. Een folder is op de markt en in het dorp verkrijgbaar. De 11 Stegentocht is een leuke activiteit voor alle leeftijden. Naast de uitgebreide folder is het mogelijk om tijdens de tocht informatie en filmpjes te bekijken op uw mobiele telefoon door middel van QR-codes.

Gratis aanleggen

Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.

Praktische informatie

Boerenmarkt Woudsend (Friesland) 7x op donderdag: themamarkt met streekproducten in het teken van de natuur en het leven op het platteland

Locatie: Centrum Woudsend (Waechswâl), bij passantenhaven en gezellige terrasjes

Juli 2022 : 14 + 21 + 28

Aug 2022: 4 + 11 + 18 + 25

Tijd: 11.00-17.00 uur