Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kapot servies? Neem het mee naar een workshop in Princessehof

Antique broken Japanese plate repaired with gold kintsugi technique

Tekst: Princessehof | Foto: Marco Montalti / iStock

Op zondag 10 juli geeft ontwerpstudio Humade een bijzondere workshop in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden: Kintsugi. Neem zelf een gebroken stuk keramiek mee; van een favoriet erfstuk waar per ongeluk een breuk in is gekomen tot een oud bordje van de Hema die de val niet heeft overleefd.

Gebroken servies

Tijdens de workshop ga je het gebroken servies repareren volgens de eeuwenoude Japanse techniek Kintsugi. Door de "littekens" juist niet te weg te werken maar te benadrukken met goudlijm wordt het product mooier en origineler dan ooit én krijgt het een nieuw leven.

De workshop is op zondag 10 juli van 11.00 tot 13.00 uur en kost €40 per persoon, inclusief materialen, museumentree en een flitsrondleiding van Lotte Dekker en Gieke van Lon door het Princessehof. Aanmelden kan via de website van het Princessehof.

Over Humade
In 2010 richtten Lotte Dekker en Gieke van Lon ontwerpstudio Humade op. De zussen zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en hebben een achtergrond in trendwatching en interieur- en productdesign. Producten die Humade ontwerpt worden gekenmerkt door een duurzaam karakter.

Uittips
  • Kintsugi blue and white plate. Gold cracks restoration on old Japanese pottery restored with the antique Kintsugi restoration technique. The beauty of imperfections. japanese pottery repair gold. japanese art of repairing cracks with gold. japanese art of fixing broken pottery