Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Rozentunnel Menkemaborg volop in bloei

Komt dat zien!

Tekst en foto: Menkemaborg

Elk jaar opnieuw verbazen we ons weer over het moois dat de zomer brengt, waaronder de rozentunnel in de tuin van de Menkemaborg in het Groningse dorp Uithuizen.

Al meer dan 90 jaar is de rozentunnel een ware publiekstrekker en op dit moment staat-ie weer volop in bloei. Wandelen door de tunnel met roze, rode en witte bloemenpracht is een bijzondere ervaring. Maak daarnaast een rondje door de tuin met de strak geschoren hagen en geniet van de bloeiende bloemen in de siertuin van de eeuwenoude Menkemaborg.

De belangrijkste rozensoorten in de tunnel zijn de enkelbloemige 'American pillar' en de dubbelbloemige 'Dorothy Perkins'. De bloeitijd is maar kort: afhankelijk van het weer staan deze rozen slechts enkele weken in bloei, dus wees er snel bij.

Praktische informatie

Museum Menkemaborg is tot en met september op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend; van oktober tot en met december van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De Menkemaborg is een volledig ingericht huis in barokke stijl. Het huis en de tuin vormen samen een eenheid, zoals dat rond 1700 gebruikelijk was.