Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Leuk logeren: relaxen onder 't riet

Tekst: Karlijn Noordhof | Foto: Onder 't Riet

Aan de rand van Zuidlaren vind je bed & breakfast en schoonheidssalon Onder ’t Riet, een zaak – gerund door een Drentse alleskunner – waarin “landelijk relaxen” voorop staat.

Rust en ontspanning

Heerlijk overnachten midden in de Drentse natuur en ontspannende schoonheidsbehandelingen binnen handbereik: da’s een gouden combinatie, dacht Inge Flim, eigenaresse van Onder ’t Riet. Zij begon zo’n vijf jaar geleden haar eigen gastenverblijf en beautysalon, beide onder hetzelfde rieten dak in Zuidlaren. ‘Ik werkte al jaren als schoonheidsspecialiste in Groningen en het was altijd al een grote droom om een eigen zaak te beginnen,’ vertelt ze enthousiast. Die droom werd een paar jaar geleden werkelijkheid toen Inge en haar man een huis – mét extra ruimte voor een schoonheidssalon – in het Drentse dorp kochten. ‘Tijdens de verbouwing ervan verbleven we tijdelijk in het “keuterijtje”, de schuur die bij het huis zat,’ legt ze uit. ‘Toen we daar zaten, kwamen we erachter dat dit een prima verblijf was en dus naar meer smaakte.’ Zodoende ontstond het idee om naast een eigen schoonheidssalon óók een gastenverblijf te beginnen, ‘Want ja, de ruimte was er en die beviel zo goed,’ zegt Inge. ‘Ik vind het heerlijk om mensen in de watten te leggen en ik geniet ervan als ik zie dat gasten echt ontspannen zijn, zowel in de salon als in het gastenverblijf.’

Drentse keuterij met een twist

Het keuterijtje werd snel omgebouwd tot een knus verblijf, geheel ingericht in een landelijke stijl. Het huisje is van alle gemakken voorzien, heeft een eigen privéterras en biedt prachtig uitzicht over de Drentse landerijen. ‘We hebben het huis  overgekocht van een rietdekker. Hij heeft het jaren geleden zelf gebouwd met oude materialen, om de nieuwe woning toch een vintage uitstraling te geven. Zo stamt de keuterij “maar” uit 2008, maar straalt die wel het nostalgische gevoel van vroeger uit.

Rijke omgeving

Met een schoonheidssalon naast de deur hoeft men het huisje niet te verlaten voor een relaxed weekendje weg of een week ertussenuit. Maar wie meer bedrijvigheid zoekt, is bij Onder ’t Riet ook aan het juiste adres. Het gastenverblijf ligt dicht bij de Drentsche Aa, waar tal van mooie fiets- en wandelroutes te volgen zijn. ‘Ook een bezoek aan natuurreservaat De Strubben-Kniphorstbosch, op slechts twee kilometer afstand van het huisje, is de moeite waard,’ tipt Inge. Een avond flink uitpakken? In Zuidlaren vind je ook sterrenrestaurant De Vlindertuin. ‘Je beleeft daar een fantastische avond, waarna je met een voldaan gevoel hier in bed kruipt.’ Voetjes omhoog en even helemaal niets meer “moeten”; dat is dus waar het bij Onder ’t Riet om gaat.