Lifestylemagazine over Noord-Nederland

15 t/m 21 januari: Week van de Lieve Briefjes

Wie verras jij volgende week met een leuk kaartje?

kaartjes

Van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 januari 2022 wordt voor de derde keer de Week van de Lieve Briefjes georganiseerd. Het is een week waarin iedereen wordt opgeroepen iets liefs te schrijven voor een ander. De speciaal voor deze week ontwikkelde Lieve Briefjes (ansichtkaartjes) zijn vanaf deze week af te halen op allerlei plekken die ook tijdens de lockdown geopend zijn. Ook kunnen ze online besteld worden. Tijd om Lieve Briefjes in huis te halen dus. Wie stuur jij een lief briefje?

De voorbereidingen voor de Week van de Lieve Briefjes zijn op dit moment in volle gang. De Lieve Briefjes zijn dit jaar gemaakt door Hedy Vermeer, Mendel Bouman en Myrthe de Ruijter.

Briefjes afhalen
In de loop van deze week zijn de Lieve Briefjes gratis beschikbaar in alle bibliotheken in stad en provincie Groningen, bij servicepunten van Qbuzz (Groningen en Drenthe), in veel supermarkten en in ziekenhuizen in Groningen en Assen. Ook elders in het land zijn de kaartjes op diverse plekken te krijgen. De complete lijst met afhaalpunten vind je op de website van de Week van de Lieve Briefjes. Geen tijd om kaartjes op te halen? Tegen een kleine vergoeding worden de kaartjes thuisbezorgd. Bestellen kan vanaf maandag 10 januari eenvoudig online via de website.

Meedoen als vereniging, groep of school?
Een tijd als deze kan best wat Lieve Briefjes gebruiken. Nu het sociale leven deels stil ligt, roept de organisatie van de Week van de Lieve Briefjes alle verenigingen, groepen en scholen op om samen briefjes te schrijven en te verspreiden. Zo heeft een Rotaryclub zich aangemeld om kaartjes te schrijven voor ouderen. Ook meedoen als vereniging of organisatie? Neem dan contact op via weekvandelievebriefjes.nl.

Belangeloos
Het doel van de Week van de Lieve Briefjes is om de inwoners van Groningen (en het hele land) met elkaar te verbinden. De week is een initiatief van stichting BuitengewoonZijn.NU en wordt mede georganiseerd door Senza Communicatie. Alle organisaties werken belangeloos mee. Zo wordt de actie ondersteund door onder meer Gemeente Groningen, Qbuzz, Biblionet Groningen en vrijwilligers die de kaartjes verspreiden.

Creatief
  • Week van de Lieve Briefjes
  • PeopleImages / iStock