Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Ontdek Friesland met de nieuwe Camperelfstedentocht

It giet oan! Vanaf deze week is het mogelijk om de Camperelfstedentocht te rijden.

Camperelfstedentocht

De tocht der tochten kan op tal van manieren verreden worden, maar nog niet eerder was er de mogelijkheid voor camperaars om de Elfstedentocht op georganiseerde wijze te volbrengen. Daar komt verandering in, want vanaf deze week is het mogelijk om de Camperelfstedentocht te rijden.

De nieuwe camperelfstedentocht leidt je langs de meest iconische plekken en – uiteraard – alle elf steden voor een flinke portie historie, cultuur en gezelligheid. Tijdens de tocht ontvangen rijders allerlei tips over wat er in de elf steden te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes en andere activiteiten.

Stempelkaart
Camperaars kunnen onderweg bij alle elf stempelposten en deelnemende ondernemers een stempelkaart ophalen. Het startpunt, het startmoment en de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. Wanneer de stempelkaart vol is, maken camperaars kans op mooie prijzen.

Platform met praktische info
‘Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven", vertelt Margreet Dröge van Campingplaats Leeuwarden, een van de initiatiefnemers. ‘Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden.’

Ga voor meer informatie naar de website. De route zal binnenkort ook te vinden zijn op friesland.nl.

Routes
  • Skriuw
  • Camperelfstedentocht