Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo stimuleert de zorgverzekering een actieve levensstijl

Het loont om hiermee rekening te houden.

zorgverzekering

Een actieve levensstijl wordt door steeds meer verzekeraars aangespoord. Bijvoorbeeld door handige gezondheidsapps aan te bieden waarin gezonde keuzes worden gestimuleerd en beloond. Daarom loont het dus ook voor sportieve mensen om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022. Hoe je dit precies kunt doen, lees je in dit artikel.

Fysiotherapie

Fysiotherapie is fysieke therapie die wordt toegepast bij nek- en rugklachten of blessures. Soms valt dit onder medische fitness. Dit zijn fitnessoefeningen die je uitvoert onder begeleiding van een vakkundige fysiotherapeut. Medische fitness is een handige toevoeging aan je routine als je wilt afvallen. Ook als je aan het herstellen bent van een blessure is medische fitness aan te raden. Zo zorg je dat je de blessure niet erger maakt en kun je beweging rustig opbouwen. Je kunt een zorgverzekering vergelijken om te ontdekken hoe het per zorgverzekeraar zit met vergoedingen voor medische fitness en fysiotherapie.

Leefstijlprogramma’s 2022

Ben je op het moment nog niet bepaald actief, maar heb je die ambities wel? Dan kun je meedoen aan een leefstijlprogramma. Deze is specifiek bedoeld om je dagelijks leven actiever te maken, en dit ook zo te houden. Er zijn vier erkende leefstijlprogramma’s of Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI): CooL, Beweegkuur, Samen Sportief in Beweging en SLIMMER.

Een vergoeding leefstijlprogramma’s 2022 krijg je alleen als je een van deze vier programma’s kiest. Een leefstijlprogramma duurt twee jaar. Het eerste jaar leer je alles over meer beweging, gezond eten en voldoende slaap en ontspanning. In het tweede jaar ligt de focus op het volhouden van je aangeleerde goede gewoonten.

Gezondheidsapps zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars bieden verschillende manieren aan om een actieve levensstijl te ontwikkelen. Zo zijn er diverse smart apps waarmee je punten spaart als je gezonde keuzes maakt. Die punten kun je weer inruilen voor beloningen.

SamenGezond
Met de SamenGezond app van Anderzorg stel je gezondheidsdoelen. De app is voorzien van een handige ingebouwde tracker. Zo houd je eenvoudig bij hoeveel stappen je hebt gezet of hoeveel kilometer je hebt gefietst of hardgelopen. Ook kun je je opgeven voor coaching per mail. Als je je doel hebt gehaald, kun je je verdiende punten uitgeven in de webshop.

a.s.r. Vitality
De bewegingsapp a.s.r. Vitality koppel je aan je smartwatch of FitBit. Deze app motiveert je niet alleen om in beweging te komen, maar ook vooral om dit vol te houden. Van een bepaald aantal stappen zetten tot een sportles volgen. De punten die je met deze activiteiten haalt, kun je weer inruilen voor diverse beloningen.

Actify
Actify is een app van Zilveren Kruis en Ziezo. Deze app is jouw digitale coach en stimuleert je om goede gewoontes aan te leren. Of je nu beter wilt slapen, meer wilt bewegen of gezonder wilt eten. Zo kun je in de app terecht voor gezonde recepten, meditaties en een handige stappenteller.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Magazine
  • Cottonbro / Pexels