Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Oktober: Maand van de Geschiedenis

Van workshops tot lezingen: tijdens deze maand is er van alles te beleven!

Maand van de Geschiedenis

In oktober vindt voor de achttiende keer de Maand van de Geschiedenis plaats, het grootste historische evenement van Nederland.

Het nieuwe thema 'Aan het werk' inspireerde honderden musea, boekhandels, bibliotheken, erfgoedinstellingen en andere organisaties in Nederland om vele uiteenlopende activiteiten door heel Nederland én online te organiseren, zoals workshops, lezing en rondleidingen. Het gehele programma van de Maand van de Geschiedenis, met meer dan 400 activiteiten, is op de website te bekijken.

Aan het werk
Met het jaarthema ‘Aan het werk’ plaatst de Maand van de Geschiedenis de betekenis van werk en arbeid in historisch perspectief. We reizen dwars door de geschiedenis mee met arbeidsmigranten die naarstig op zoek zijn naar een manier om armoede te ontvluchten, we trotseren de elementen om de akkers op te gaan met de ontelbare, naamloze mannen en vrouwen die zwoegen op het land en we nemen een kijkje in een textielfabriek waar arbeiders, soms niet ouder dan tien jaar, dag in dag uit massaproductie draaien. Talloze activiteiten – dit jaar zowel fysiek als online – geven inzicht in de historische context van de wereld van vandaag.

Uittips
  • Oktober: Maand van de Geschiedenis
  • Oktober: Maand van de Geschiedenis