Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vrijdag 17 december: Literaire 'Avond over grenzen'

Beleef een feestelijke afsluiter van Nederland Leest gewoon vanuit je luie stoel.

feest

De agenda in de decembermaand staat bomvol heerlijke avondjes en dat is bij Biblionet Groningen niet anders. Op 17 december kun je gezellig aanschuiven bij de ‘Avond over grenzen’. Nu de fysieke festiviteiten rondom het leesbevorderingsprogramma Nederland Leest (met thema ‘Over de grens’) niet doorgaan organiseren de Groningse bibliotheken een feestelijke avond online.

Hartverwarmende verhalen
Eerder deze maand stond een ontmoeting met Adriaan van Dis gepland in Theater De Klinker in Winschoten. Deze is omwille van de huidige coronamaatregelen afgelast. Een opsteker? Maar liefst vierenveertig hartverwarmende verhalen ontving Biblionet Groningen van schrijvers door de hele provincie. Zij deden mee aan de schrijfwedstrijd die begin november door de organisatie werd uitgezet. Het originele plan was om de winnaars live in het zonnetje te zetten in de bibliotheek van Hoogezand.

Livestream
Hoe fantastisch het ook was geweest om dit live te kunnen proosten op de winnaars van de schrijfwedstrijd en Adriaan van Dis persoonlijk te spreken, belooft de online livestream net zo feestelijk te worden. "Inmiddels zijn we aardig bedreven in het organiseren van online activiteiten en livestreams zoals deze. Ook wij verleggen steeds weer onze grenzen", laat Marjon Leertouwer van Biblionet Groningen weten.

Wees erbij
Aanmelden voor dit feestelijke evenement is niet nodig, want je kunt via de Facebookpagina van Biblionet Groningen de livestream volgen. Verwacht de mooiste verhalen uit onze provincie, de winnende schrijvers daarachter, Van Dis-quizvragen, exotische recepten voor de feestdagen, literaire cadeautjes, ontroerende anekdotes en meer tijdens deze ‘Avond over grenzen’ op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

Bibliotheekbezoek
Nog steeds staan ook de deuren van de fysieke bibliotheek open voor bezoek, wel zijn de openingstijden aangepast. Je bent welkom in de bibliotheek van 10.00 tot 17.00 uur.

Uittips
  • Biblionet Groningen
  • Olya Kobruseva / Pexels