Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw: een internationale wandelroute Hünenweg/Hondsrugpad

De nieuwe route bestaat uit 20 verschillende dagetappes.

Wandeling

Wandelliefhebbers opgelet: vorige week is de uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg/ Hondsrugpad feestelijk in gebruik genomen. Deze nieuwe 325 km lange wandelroute verbindt twee natuurparken in Drenthe en Duitsland met elkaar.

De nieuwe route verbindt twee UNESCO Global Geoparken: de Hondsrug aan Nederlandse zijde en TERRA.vita aan de Duitse kant. Deze route liep voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen. Nu is de route verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen en opgedeeld in 20 dagetappes. Hierdoor is een internationale (bewegwijzerde) lange afstandswandelroute ontstaan.

De route
De Hünenweg biedt wandelaars meer dan 325 kilometer gevarieerde landschappen met bijzondere geologische, archeologische en ecologische elementen. De hele route is bewegwijzerd door middel van gele routebordjes met een blauwe gebogen ’h’. Verder vind je op de route talrijke rustplaatsen met banken en schuilhutten en nieuwe informatieborden met audiobeschrijvingen.

Informatie
Meer informatie over de 20 etappes, met lengtes tussen 10 en 24 kilometer, is beschikbaar op de website. Daarnaast is er ook een bijbehorende app en een gedetailleerde routegids beschikbaar. Vanaf 2022 biedt de Duitse touroperator Hasetal Touristik GmbH ook wandelarrangementen op de Hünenweg aan.

Routes
  • Recreatieschap Drenthe
  • Gajus / iStock