Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zaterdag 27 november: Lezing natuur- en landschapsfotografie

Natuurbeleving door en langs de lens van André Brasse.

ijsvogel

Zaterdag 27 november houdt natuurfotograaf André Brasse een lezing over natuur- en landschapsfotografie in Hotel Onder de Linden te Roden. André neemt de aanwezigen mee in zijn kijk op natuurfotografie en natuurbeleving. Met de camera in de hand struinen door het landschap en genieten van alle ‘toevallige ontmoetingen’ in het veld.

Met zijn verhalen probeert André mensen te raken en bij de natuur en landschap te betrekken. Er wordt momenteel veel gesproken over klimaatproblemen maar er is ook veel moois in onze natuur te zien. Het is geen technisch fotografie verhaal maar een verhaal over kijken en een belevenissentocht door de Kop van Drenthe. Zo hier en daar met een uitstapje naar andere gebieden. Zijn verhalen worden ondersteund met veel foto’s en zo nu en dan een fototip.

Praktische informatie
Locatie: Hotel onder de Linden te Roden, Brink 27, 9301 JK, Roden
Tijd: 15:00-17:00 uur
Datum: zaterdag 27-11-2021
Aanmelden kan via de website van Hotel Onder de Linden of per e-mail naar info@hotelonderdelinden.nl of tel. 050-5019021.
Voor het bezoeken van de lezing heeft u een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig. Er wordt gewerkt volgens de regels van het RIVM. Het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf aanmelden is daarom gewenst.

André Brasse is natuur- en landschapsfotograaf. Zijn natuurliefde ontstond al tijdens zijn jeugd. Tijdens zijn middelbare schooltijd kocht hij zijn eerste fotocamera. Sindsdien is hij blijven fotograferen. Tijdens zijn docentenopleiding biologie- en aardrijkskunde, verdiepte hij zijn natuur- en landschapskennis. Na zijn studietijd werkte hij jarenlang als hoofd tentoonstellingen in het voormalig Natuurmuseum Groningen. Daar kwam hij in contact met fotografen waaronder Frans Lantink, Flip de Nooyer, Rommert Boonstra en het werk van Karl Blossfeldt. Zo kreeg zijn interesse voor fotografie verder vorm. De opgedane kennis zet hij nu in voor zijn werk bij IVN natuureducatie en Nationaal Park Drentsche Aa.

Daarnaast heeft hij zijn fotografiebedrijfje ‘Andre Brasse Photography’ en werkt in opdracht voor bedrijven, organisaties en particulieren. Foto's uit zijn uitgebreide beeldarchief worden gebruikt voor o.a. dag-, week- en maandbladen, websites, boeken, onderwijsmethodes en hangen op diverse wanden in huiskamers en bedrijfspanden.

Uittips
  • André Brasse Photography
  • André Brasse Photography