Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tot en met 31 oktober: Noorderlicht Internationaal Fotofestival

De Friese editie van 'The Makeable Mind' is op zes verschillende locaties in de provincie te bewonderen.

Museumkerk Wierum

De Friese editie van 'The Makeable Mind', het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021, loopt nog t/m 31 oktober op zes locaties. Langs de prachtige Friese waddenkust is werk te zien in twee gemalen en twee kerkjes en in Heerenveen zijn er tentoonstellingen in Museum Heerenveen en Afslag BLV. Een leuk uitje tijdens de herfstvakantie, of daarna.

Waddenlocaties: fietsroute
Voor de kustlocaties is er een fraaie fietsroute van 55 kilometer uitgezet van Theaterkerk Nes, via Museumkerk Wierum en gemaal de Heining naar gemaal Ropta (of andersom natuurlijk). Onderweg kun je genieten van het prachtige landschap en het werk van twaalf kunstenaars. Al deze locaties zijn gratis toegankelijk, maar let op: de kerkjes in Wierum en Nes zijn alleen geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Dus de gehele fietstocht is alleen in het weekend te volgen. Klik hier voor een uitgebreide Waddenflyer. Deze flyers liggen ook op alle locaties.

Heerenveen
In Museum Heerenveen (tickets op locatie) is het werk te zien van Nathalie Kepesz, Elisa Maenhout en Silas Bahr. Ze vertellen verhalen waarin de protagonisten - al dan niet bewust - een rol spelen waarmee ze hun eigen leven in fictie ombuigen. Lees meer.

In Afslag BLV (gratis toegankelijk) heeft het werk van David Magnusson, Nathaniel White en Marco Frauchiger een duidelijke politieke kleur, met een hoofdrol voor thema’s als de vluchtelingencrisis, oorlogsgeweld en de drang naar vrijheid. Lees meer

Bezoek de website van Noorderlicht voor meer informatie over het festival.

Uittips
  • Noorderlicht Internationaal Filmfestival
  • Andrea Stultiens - Reframing PJU in Museumkerk Wierum (foto: Monika Balu)