Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2 t/m 7 oktober: Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Een festival met grootse muziek op het kleinste bewoonde Waddeneiland.

kamermuziekfestival

Van 2 t/m 7 oktober viert het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog zijn twintigste verjaardag. In een samenspel van muziek en natuur presenteert het geliefde, jubilerende festival over het hele 200 km² grote Waddeneiland masterclasses, muziekdocumentaires, lezingen, natuurexcursies én concerten van vijftig nationale en internationale topmusici.

Bij de jubileumeditie van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog klinkt het hele eiland. Of je nu in de concertzaal zit, door de Kobbeduinen fietst of op het strand loopt, overal is muziek te horen. Voor het jubileum is een speciale festival-app ontwikkeld waarin de bezoeker de concerten live over het hele eiland kan beluisteren. Deze worden gegeven door internationale topmusici zoals cellist Gary Hoffman, pianist Julien Libeer en violist Philippe Graffin, maar ook door talenten zoals violist Niek Baar, zangeres Nai Barghouti en contrabassist Sasha Witteveen. Dit najaar fungeert het eiland tevens als festivalmuseum; op bijzondere plekken beleeft de bezoeker kunst in de vorm van buitenoptredens, een foto-expositie, podcasts en zandkunstwerken.

Wil je meer weten over het festival of tickets bestellen? Bezoek dan de website van Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog.

Uittips
  • Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog
  • Foppe Schut / Sjo