Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Augustus t/m oktober: expositie Sierd Geertsma in Appelscha

In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende paddenstoelen die Geertsma schilderde.

Sierd Geertsma

Op 16 juli was het 125 jaar geleden dat beeldend kunstenaar Sierd Geertsma werd geboren in Appelscha. Geertsma heeft een groot en indrukwekkend oeuvre achtergelaten, waarin de natuur rondom Appelscha een belangrijke rol speelt. Buitencentrum Drents-Friese Wold brengt een ode aan hem en organiseert daarom in de maanden augustus t/m oktober een bijzondere expositie.

In de nieuwe expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende paddenstoelen die Sierd Geertsma schilderde en tekende. Uitvergrote afbeeldingen hiervan worden samen met foto’s van dezelfde soort paddenstoelen en bijbehorende informatie getoond. Ook is er aandacht voor de werken die Geertsma in het door hem geliefde Aekingerzand heeft gemaakt.Tijdens de expositie draait een audiovisuele presentatie die een beeld geeft van het leven en werk van de kunstenaar.

Fietsroute
De in 2007 uitgebrachte fietsroutekaart “In het spoor van Sierd Geertsma, een schilderachtige route rond Appelscha” was destijds zo succesvol dat deze opnieuw wordt uitgebracht, nu geactualiseerd met knooppuntenaanduiding. Het Buitencentrum ligt op de route: combineer dus een bezoek aan de expositie met een fietstocht langs de plekken die Geertsma heeft geschilderd of getekend en geniet van de bijzondere combinatie van natuur en kunst.

Uittips
  • Staatsbosbeheer
  • Sierd Geertsma: narcisridderzwam