3x Zomers bessenfeestje op je bord

Noorderland serveert drie recepten met bessen in de hoofdrol.
@media (max-width: 679px){#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba63ff60 img{#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba63ff60 img{#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba63ff60 img{#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba63ff60 img{#fig-616caba63ff60 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Bessen

Deze productie verscheen in Noorderland 2017-5.

Vogels zijn er verzot op, maar ook wij kunnen geen genoeg krijgen van die zachte roze, vurig rode en hemelsblauwe zomerbessen. Ze zoeten je yoghurt, sieren een schep ijs en smaken ook opperbest uit het handje. Vrij smikkelen van de struik. Noorderland serveert drie recepten met dit superfood in de hoofdrol. Zeker weten dat je daar je vingers bij aflikt.

@media (max-width: 680px){#fig-616caba640973 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640973 img{#fig-616caba640973 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-616caba640973 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640973 img{#fig-616caba640973 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-616caba640973 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640973 img{#fig-616caba640973 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

Smoothie met aardbei en blauwe bessen


Benodigdheden (voor 2 glazen):

  • 300 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen
  • 1 handvol bessen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el suiker
  • IJsklontjes
  • Staafmixer

Bereiding:
1. Spoel het fruit schoon.
2. Verwijder de groene kroontjes van de aardbeien en stop deze in een kom.
3. Maak de kroontjes fijn met de staafmixer.
4. Voeg vervolgens de bessen en frambozen toe en mix het geheel tot een sapje.
5. Voeg tenslotte de yoghurt, melk en suiker toe.
6. Mix het tot een geheel en je smoothie is klaar!

@media (max-width: 680px){#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640dc8 img{#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640dc8 img{#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba640dc8 img{#fig-616caba640dc8 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

Bessen cupcakes


Benodigdheden (12 stuks):

  • 180 gr boter
  • 180 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr bosbessen (blauwe bessen)
  • 135 gr suiker
  • 8 gr vanillesuiker (1 zakje)
  • 4 eieren
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr poedersuiker
  • snufje zout
  • Keukenmixer met kom
  • cupcakevormpjes
  • cupcake bakvorm

Bereiding:
1. Doe boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix tot een glad beslag. Voeg de eieren vervolgens één voor één toe.
2. Doe zelfrijzend bakmeel en zout bij het beslag en mix tot een geheel. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
3. Spatel tenslotte 150 gr bosbessen door het beslag zodat ze goed verspreid zijn.
4. Vul de cupcakevormpjes met het beslag.
5. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven op 175°C.
6. Tijdens het bakken kun je de bosbessencrème voor de cupcakes maken: mix roomboter samen met poedersuiker tot een crème (ongeveer 5 minuten).
7. Pureer de overige bosbessen met een staafmixer.
8. Voeg de gepureerde bosbessen bij de crème. Mix dit nog even 1 minuut en je hebt een heerlijke toef bosbessencrème voor op de cupcake.

@media (max-width: 680px){#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba6412a0 img{#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba6412a0 img{#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-616caba6412a0 img{#fig-616caba6412a0 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}

Naked cake


Benodigdheden (voor 6 personen):

  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • 60 gr suiker
  • 3 gr vanillesuiker (ongeveer een half zakje)
  • 40 gr bloem
  • 15 gr maïzena
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • Vers fruit naar wens
  • Keukenmixer met kom
  • Bakvorm
  • Spuitzak

Bereiding:
1. Doe eieren, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix het geheel ongeveer 10 minuten op hoge snelheid met de keukenmixer.
2. Spatel de bloem en de maïzena voorzichtig door het beslag.
3. Giet het beslag in een ingevette bakvorm (tip voor het invetten: plantaardig vet van Crisco).
4. Bak de taart 20 minuten in de oven op 175°C.
5. Het biscuit is klaar als je met je hand op de bovenkant van de taart drukt en deze terugveert. Als hij indeukt, moet hij langer in de oven.
6. Laat de taart minimaal 1,5 uur afkoelen. Snijd hem vervolgens op drie plekken doormidden. Hiervoor is een taartzaag een handig hulpmiddel.
7. Vul de spuitzak met de botercrème en spuit bij de randen netjes een “dijkje” met de vanille botercrème. Daarna vul je de taart met de gewenste vulling. Herhaal dit bij de overige lagen.
8. Versier de naked cake tenslotte met het verse fruit.

Laatste nieuws