Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandel deze mei het Westerkwartierpluspad

Het Westerkwartierpluspad bestaat uit maar liefst 165 kilometer aan wandelroutes.

Westerkwartierpluspad

Het Westerkwartierpluspad is een prachtige lange afstandswandelroute van 165 km door het Groningse Westerkwartier die erom vraagt gelopen te worden. In 2021 bestaat deze route 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er nu ook een mogelijkheid om de route via het wandelknooppunten-netwerk te lopen.

Nu we deze meivakantie nog dicht bij huis moeten vieren, kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om het westelijk deel van onze provincie Groningen eens te verkennen. Het Westerkwartierpluspad is een prachtige wandelroute van 9 dagtrajecten door het hele Westerkwartier, met als Plus een stukje Drenthe (De Onlanden) en Friesland tot Surhuisterveen. Hij voert je door het weidse en oudste door mensenhanden gemaakte landschap van Europa. Langs wierden, akkers en graslanden. Langs eeuwenoude kerken en door het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Na deze weidsheid word je in het zuidelijke deel van de route gekoesterd in de beslotenheid van het coulisselandschap waar nog veel onverharde paden en verstilde plekken aanwezig zijn in kleine en grotere natuurgebieden.

De route is herkenbaar aan een blauw/wit/groene sticker. De etappes:

Grijpskerk - Ezinge
Ezinge - Aduard
Aduard - Leek
Leek- Kornhorn
Kornhorn - Rottevalle
Rottevalle - Opende
Opende - Lutjegast
Lutjegast – Grijpskerk

Alle informatie over het pad is te vinden op de website www.westerkwartierpluspad.nl

Het bijbehorende wandelboekje bestaat uit 84 pagina’s en bevat 25 gedetailleerde kaarten van de route met bijbehorende routeaanwijzingen, afbeeldingen en toeristische informatie. Het routeboekje is te koop via de website. De knooppuntenroute is ook op de website te downloaden. Dit is echter alleen een opsomming van knooppunten, zonder extra informatie.

Routes
  • Westerkwartierpluspad