Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tochten naar de bollen

Bewonder met deze nieuwe routes de bollenvelden van het Groningse Hogeland.

Bloemen

Denk je aan de lente, dan denk je natuurlijk aan… bloemen! Om van de bloemenpracht én het Noord-Groninger landschap in het voorjaar te genieten, organiseert Rotary Club Uithuizen ‘Het Hogeland’ diverse tochten langs de bollenvelden van het Hogeland.

Je kunt met de nieuwe tochten ‘Naar de bollen’ op verschillende manieren van de Groningse bloemenvelden genieten. Zo zijn er voor wandelaars routes van 10, 20 en 30 kilometer uitgezet. De motor- en autotocht langs de bollenvelden is zo’n 65 kilometer lang. Liever op de fiets de velden bezoeken? De fietsroutes variëren van 35 tot maar liefst 65 kilometer. Bij alle routes kan men ‘inhaken’, zodat je je eigen startplaats kunt bepalen en drukte zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Informatie
De routes zijn tot 7 mei 2021 te volgen en te downloaden via de website van de Rotary Club. Op de website vind je bovendien alle actuele informatie over de bloei van de bollen. Bij de routes worden ook verschillende locaties aangegeven waar je op een veilige manier de auto kunt parkeren.

Routes
  • Rotary Club Uithuizen
  • catolla / iStock