Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Expositie over Harry Muskee

Zodra het museum weer opengaat is er een expositie over Harry Muskee te zien in het Cuby and the Blizzards Museum.

harry muskee

Hoewel het nog onzeker is wanneer musea weer open mogen, is het Cuby and the Blizzards Museum in Grolloo hard aan het werk om een expositie op te zetten over zanger Harry Muskee.

De tentoonstelling zal starten zodra het museum weer open mag. Blueszanger Harry Muskee zou dit jaar 80 zijn geworden, maar helaas overleed hij in 2011. Met deze expositie wordt ook zijn tiende sterfdag herdacht. Daarnaast bestaat het museum dit jaar tien jaar, dus ook dat is reden voor wat extra aandacht. Voor conservator Sjoerd Looijenga is de nieuw in te richten expositie een uitdaging er iets moois van te maken in het herinneringsjaar.

De tentoonstelling gaat 'Harry Spreekt, Stap in de wereld van Muskee' heten. Er zijn zo'n veertig geluids- en beeldfragmenten geselecteerd waarin Muskee praat over zijn jeugd, de schooltijd, voetbal, dieren, Grolloo, groupies en nog veel meer. Ook is er tot nu toe ongezien materiaal te zien zoals foto's en muziekinstrumenten. Verder zijn een Edison te zien, onderscheidingen die Muskee ten deel vielen, gouden platen, de complete LP-collectie en de oude radio, waarop Harry Muskee veelal naar de blues luisterde.

Zodra musea weer open mogen, is het Cuby and the Blizzards Museum de gehele zomer op vrijdag tot en met zondag open. Kijk voor meer informatie op cubymuseumgrolloo.nl.

Uittips
  • Rudy Leukfeldt