Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kinderworkshops Princessehof

Tijdens de herfstvakantie zijn er in het Princessehof dagelijks leuke, gratis workshops voor kinderen.

Princessehof

Tijdens de herfstvakantie zijn er in het Princessehof dagelijks leuke, gratis workshops voor kinderen. Ze maken een 17de-eeuws kostuum van gordijnen, karton en verzamelde materialen. Onder leiding van professionele kunstenaars wordt er een prachtige look gecreƫerd en een Rembrandt-achtige portretfoto gemaakt. De workshops zijn dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur bij te wonen op vertoon van een volwassene met geldig entreebewijs.

Samen met kunstenaars en theatervormgevers Vida en Amir maken de kinderen van oude gordijnen, karton en andere materialen een eigen 17de-eeuws kostuum. Harold Koopmans, docent fotografie en beeldgrammatica aan de Academie Minerva, maakt van de kinderen in kostuum een portretfoto. De professionele Rembrandt-achtige portretfoto worden via de mail opgestuurd.

Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen het museumatelier vrij inlopen. De activiteit is gratis, op vertoon van een volwassene met entree. Bezoek ook de nieuwe tentoonstelling Human After All. Bezoekers van alle leeftijden kijken hun ogen uit met de spectaculaire installaties en intrigerende animaties.

www.princessehof.nl

Uittips Friesland
  • Ruben van Vliet