Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2 t/m 4 oktober: digitale Kamermuziekfestival op Schiermonnikoog

Aan de wal hoeft men niets te missen: via livestreams zijn in het weekend vier concerten mee te beleven.

Kamermuziekfestival

Van 2 tot en met 4 oktober neemt Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog 2020 zijn publiek online mee op festival- en eilandbezoek: van de aankomst met de veerboot tot aan een feestelijk slotconcert. Alles valt digitaal mee te beleven. De reguliere editie van het festival gaat vanwege het coronavirus niet door, maar het publiek hoeft het vertrouwde Schier-gevoel dus niet te missen.

Een eiland als Schiermonnikoog is kwetsbaar; afhankelijk van toerisme, maar niet berekend op een corona-uitbraak. De concerten tijdens het festival op het eiland zijn daarom alleen – en speciaal – voor de eilanders toegankelijk. Aan de wal hoeft men echter niets te missen: via livestreams zijn in het weekend vier concerten mee te beleven.

Op zaterdagmiddag speelt Duo Serenissima (sopraan Elisabeth Hetherington en luitist David Mackor) naast Italiaanse barokmuziek ook Thin Air, het nieuwe werk van Calliope Tsoupaki (Componist des Vaderlands). Op de twee avonden zijn er optredens van onder meer het Busch Trio, bariton Henk Neven, violist Niek Baar, pianist Caspar Vos en cellist Floris Mijnders. De musici sluiten het festival af met eilander koorzangers. Zij zullen onder andere het Schiermonnikoger Volkslied ten gehore brengen.

Het Kamermuziekfestival wil het typische Schier-gevoel zo dicht mogelijk benaderen en neemt de bezoeker mee op een virtuele reis over het eiland. Onder de noemer Buiten/Spelen leidt een serie muziekopnamen langs de meest karakteristieke buitenlocaties, zoals de veerboot, de watertoren en de duinen. In Schier achter de Schermen wordt het publiek in een serie reportages meegenomen naar plekken op het eiland die voor trouwe festivalbezoekers vaste prik zijn. Aan het woord komen eilanders, festivalorganisatie en musici.

Ga voor meer informatie naar de website van het Kamermuziekfestival.

Uittips
  • The Publicity Company
  • Anna Meenderink, Foppe Schut