Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Uilenmiddag in het Drents-Friese Wold

Tijdens de educatieve uilenmiddag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold leer je meer over de verschillende soorten.

Uil

Meer weten over de uil? Kom dan naar het Boswachterslab in Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha op zaterdag 26 september. Die middag zal helemaal in het teken staan van uilen.

In het Drents-Friese Wold komen verschillende uilensoorten voor. Zo broeden vlakbij het Buitencentrum ieder jaar een paar bosuilen. Ook ransuilen en kerkuilen komen op verschillende plekken voor. Vorig jaar heeft een oehoe-paar zelfs drie kuikens uitgebroed. Een unicum, want oehoe's – de grootste uilen ter wereld – zijn zeldzaam in Nederland en worden tevens beschermd.

Tijdens de educatieve uilenmiddag bij Buitencentrum Drents-Friese Wold leer je meer over de verschillende soorten. Daarnaast ga je braakballen uitpluizen om te kijken wat er op het menu van de uil heeft gestaan.

Het Boswachterslab
Het Boswachterslab – het "kantoor" van de boswachter – heeft de sfeer van een rariteitenkabinet, gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een bureau waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld.

Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen. Het Buitencentrum nodigt daarom bezoekers uit om hun eigen vondsten mee te nemen, zodat de wilde natuur die buiten te zien is, ook binnen te beleven is.

Informatie
De uilenmiddag vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur en kost €5 p.p. Online aanmelden via de website van Staatsbosbeheer is noodzakelijk.

Uittips
  • Staatsbosbeheer
  • Staatsbosbeheer