Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker met kerst: coquilles met bacon en kruidenmayonaise


Inspiratie nodig voor het kerstdiner? De Friese hobbychef Corien Stellingwerf van de blog Coriens Iten stelde speciaal voor Noorderland een feestelijk viergangenmenu samen. Vandaag gaan we aan de slag met het voorgerecht: coquilles met bacon en kruidenmayonaise. Een chic voorafje, maar gelukkig heel gemakkelijk te maken. 

coquilles

Benodigdheden:

Voor vier personen

  • 12 coquilles (alleen het vlees)
  • 20 plakken bacon
  • 1 theelepel mosterd
  • 20 gram platte peterselie, dille en basilicum + nog wat extra ter garnering
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • peper en zout naar smaak
  • staafmixer
  • keukenpapier
  • kwastje

Zo bereid je de coquilles:

  1. Doe in een hoge kom het ei, het sap van een halve citroen en een theelepel mosterd. Mix het mengsel heel even met een staafmixer en voeg dan beetje bij beetje de olie toe. Voeg dan de kruiden toe en mix dit opnieuw met de staafmixer tot een lichtgroen geheel.
  2. Proef het sausje en breng het op smaak met peper en zout. Als je het sausje nog te dik vindt, voeg dan nog een beetje olie toe en meng het geheel nog eens.
  3. Bak ondertussen de bacon in 10 minuten op zacht vuur krokant aan beide zijdes.
  4. Dep de coquilles droog met wat keukenpapier. Kwast vervolgens de coquilles in met olijfolie, doe er een beetje zout op en bak ze in een hete, droge pan aan beide zijdes 2 minuten goudbruin.
  5. Leg drie coquilles op ieder bord, doe de gebakken bacon erbij en drapeer het kruidensausje eroverheen. Maak af met nog wat resterende fijngesneden kruiden. Besprenkel eventueel nog wat citroensap over de borden.
Culinair
  • Corien Stellingwerf - Coriens Iten
  • Corien Stellingwerf - Coriens Iten