Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Grote Exotenmarkt bij Tuingoed Foltz

Op 15 en 16 augustus vindt voor de derde keer de Grote Exotenmarkt plaats bij Tuingoed Foltz in Meeden.

exotenmarkt

Voor de derde keer op rij vindt de Grote Exotenmarkt plaats bij Tuingoed Foltz in Meeden. Het evenement wordt dit jaar op 15 en 16 augustus gehouden. Kwekers en particuliere verzamelaars bieden hun favoriete jungleplanten, boomvarens, palmen, cactussen, agaves, orchideeën en andere exoten aan. De exotenmarkt is een voor iedere plantenliefhebber!

Naast een gevarieerde markt met standhouders uit heel Nederland worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd, zoals rondleidingen door de jungletuin van Tuingoed Foltz (beide dagen om 11.00 en 15.00 uur), waarbij ook de andere thematuinen van het 4 hectare grote tuingoed worden aangedaan. Diverse deelnemers houden een korte voordracht over hun favoriete specialiteit; heel laagdrempelig, gewoon in de eigen kraam tussen de eigen planten. Voor de liefhebbers is er bovenal een schat aan bijzondere planten te zien en te verwerven.

De tuinen van Foltz zien er momenteel geweldig uit. Een minibeekje klatert door de jungletuin met bananen, canna’s, boomvarens en heel veel rariteiten. Grassen, zonnehoeden en andere ‘bewoners’ van de prairietuin genieten van de zon die deze zomer zo uitbundig schijnt. De Salvia’s en andere lipbloemigen hullen de Salviatuin in feestelijke kleuren, terwijl de bostuin met veel bijzondere schaduwplanten rust en verkoeling biedt.

Openingstijden: 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis. www.tuingoedfoltz.nl

Uittips Groningen
  • Tuingoed Foltz