Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Rondje kunst in de openbare ruimte

Stel aan de hand van de website sleutelwerken.nl zelf een route samen langs kunst in de openbare ruimte.

Kunst

Musea en galeries gaan gelukkig weer open, maar ook in de openbare ruimte valt genoeg te ontdekken qua kunst. Stichting BK-informatie heeft de website Sleutelwerken.nl opgericht om kunstwerken in de openbare ruimte te verzamelen. Dus stap in de auto of op de fiets en doe eens een rondje kunst!

Juist nu is hét moment om er lekker op uit te trekken in de buitenlucht. Onderweg is er genoeg te zien, van beschermde dorpsgezichten tot schitterende natuur. Maar kijk ook eens naar kunst in de openbare ruimte! In Nederland is heel wat inspirerende kunst te zien, zoals bij het station in Assen. Daar staat dit opvallende en speelse kunstwerk midden op het plein. De kunstenaar Q.S. Serafijn en Nio Architecten maakten hond Mannes, net als de Japanse Hachiko die elke dag op het perron op zijn baasje stond te wachten.

Op de website sleutelwerken.nl staan allerlei zogenoemde "sleutelwerken", kunstwerken in de openbare ruimte die 'typerend zijn voor een bepaalde periode in de geschiedenis'. Hiermee kun je heel gemakkelijk je eigen route uitstippelen door simpelweg op locatie te selecteren. De site is een initiatief van BK-informatie, een vakblad voor beeldend kunstenaars, dat hiermee het 40-jarig bestaan viert.

Uittips
  • Marco Loman