Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Hannes Minnaar speelt Goldbergvariaties in Der Aa-kerk

Hannes Minnaar speelt de Goldbergvariaties in zes verschillende kerken, waar der Aa-kerk in Groningen de laatste is op 11 juli.

Hannes Minnaar

Waar normaal gesproken honderden mensen op de klassieke concerten in Der Aa-kerk afkomen, mogen er nu slechts 100 gasten toegelaten worden. Dit betekent ook iets positiefs: het belooft een unieke ervaring te worden om met slechts een handjevol mensen in zo'n grote kerk naar een concert te luisteren. 11 juli speelt meesterpianist Hannes Minnaar de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach.

De Goldbergvariaties duren 80 minuten en worden voorafgegaan door een speciaal voor deze concertreeks gecomponeerd stuk van Daan Manneke, ’Gedanken zu Bach’. Minnaar is goed bekend met het repertoire van Bach dankzij zijn orgelstudie bij Jacques van Oortmerssen. Hij naam ook een solo-album op, Bach Inspirations, waarvoor hij vijf sterren ontving van BBC Music Magazine. Minnaar speelt Bachs meesterwerk werk op een bijzonder instrument dat ter beschikking wordt gesteld door pianobouwer Chris Maene uit België. Op deze rechtsnarige vleugel komt de Aria met 30 variaties het best tot zijn recht in de grote akoestiek waarover de kerken beschikken.

Hannes Minnaar speelt de Goldbergvariaties in zes verschillende kerken, waar der Aa-kerk in Groningen de laatste is op 11 juli. Er zijn slechts 100 tickets beschikbaar, dus wees er snel bij. Kijk voor meer informatie en de ticketverkoop op hannesminnaar.com.

Uittips
  • Stichting Oude Groninger Kerken