Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Drents Museum heropent 1 juni

Ook het Drents Museum verwelkomt per 1 juni weer bezoekers.

Drents Museum

Ook het Drents Museum mag 1 juni weer openen voor publiek. Wel zijn er een aantal extra maatregelen in leven geroepen om een bezoek veilig en verantwoord te laten verlopen. Daarom is het onder andere noodzakelijk om vooraf een ticket te kopen, wat nu mogelijk is via de website.

Het Drents Museum is blij dat het weer open mag. Om de bezoeken soepel te laten verlopen en gasten veilig te laten genieten van de tentoonstellingen, zijn er een aantal aanpassingen gedaan. Zo mogen er maar een bepaald aantal bezoekers naar binnen, waarvoor het ticketsysteem in leven is geroepen. Ook zijn er wachtstrepen, looproutes en stickers op de vloer aangebracht om de 1,5-meterregel te waarborgen.

Bezoekers van het Drents Museum kunnen straks weer genieten van een aantal tentoonstellingen, die in verband met de coronacrisis zijn verlengd. Zo is in de grote zaal nog tot en met 13 september 2020 de tentoonstelling Barbizon van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 te zien. De schilderijen van David Schnell, één van Duitslands belangrijkste hedendaagse kunstenaars, hangen nog tot en met 27 september 2020 in de Abdijkerk. De indrukwekkende installatie Diasporalia van de Belgische kunstenaar Koen Theys en het intieme werk van Wout Muller zijn nog tot en met 13 september 2020 te bewonderen. Ook de Museumshop en Grandcafé Krul zijn weer toegankelijk voor publiek. In KINK, de tentoonstellingsruimte in De Nieuwe Kolk, presenteert het museum tot en met 27 juni 2020 de tentoonstelling Saskia Boelsums - Landscape revisited. Zie drentsmuseum.nl voor het volledige tentoonstellingsoverzicht. 

Uittips
  • Marcel J. de Jong