Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Fries Museum vanaf 1 juni weer open

Het Fries Museum opent per 1 juni weer zijn deuren.

Fries Museum

Na tien lange weken kwam daar eindelijk het verlossende woord: vanaf 1 juni mogen musea weer open, weliswaar in een uitgeklede versie met minder bezoekers om de 1,5-meterregel te waarborgen. Ook het Fries Museum opent per 1 juni weer zijn deuren.

Het museum sloot op 13 maart zijn deuren in verband met het coronavirus. Om een veilig en verantwoord bezoek te kunnen garanderen, kiest het museum bij de heropening voor online ticketverkoop met tijdsloten voor een beperkt aantal bezoekers, routeaanduidingen op belangrijke plekken en maximale hygiëne. Rondleidingen, groepsbezoek en arrangementen zijn voorlopig niet mogelijk. Het is noodzakelijk om vooraf te reserveren via de website.

Voor het eerst is de tentoonstelling Oog in oog met oorlog te zien, die op 11 april zou openen ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid. In de expositie maak je kennis met Fryslân in oorlogstijd. Samen met Tresoar, het Fries Film Archief en Historisch Centrum Leeuwarden laat het Fries Verzetsmuseum indringende foto’s en films zien van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Van deze tentoonstelling is ook een online tour, mocht het niet lukken om een ticket te bemachtigen.

In Other.Worldly verbeelden kunstenaars uit binnen- en buitenland een wereld onder water. Met hun werk reflecteren ze op de wereld van vandaag. Hoe verhoudt de mens zich tot de oceaan en hoe gaan wij om met zijn kwetsbare ecosysteem? De tentoonstelling Tenant of Culture: I forgot to tell you I’ve changed toont de sculpturen van Hendrikje Schimmel (Arnhem, 1990)Om stelling te nemen tegen de verspilling van de mode-industrie begint ze haar werk met restmateriaal, vooral afdankertjes. Tenant of Culture is verlengd tot en met 13 september.

Uittips
  • Ruben van Vliet