Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Virtuele tour van het Internationaal Klompenmuseum

Bekijk de collectie van het Internationaal Klompenmuseum nu online.

Klompenmuseum

Ook het Internationaal Klompenmuseum te Eelde is tijdens deze coronacrisis digitaal geopend. De nieuwe tentoonstelling HOUT couture was net af en kon niet geopend worden omdat precies op dat moment, door het nieuwe Coronavirus, het advies van de overheid kwam om musea te sluiten. En wat moet je dan doen? Een mogelijkheid diende zich aan. Het maken van een virtuele tour door het museum. Hier konden de vrijwilligers hun energie in steken en het gaf hen de mogelijkheid om de nieuwe tentoonstelling toch te laten zien.

De virtuele museumtour van het Internationaal Klompenmuseum is af en staat op de website - www.klompenmuseum.nl/tour.

In de expositieruimte kunt u de tentoonstelling HOUT couture bekijken, in de werkplaats zijn allerlei gereedschappen en machines te zien en in de videoruimte kunt u daadwerkelijk een filmpje bekijken.

“Een wandeling door een “onlinemuseum” kan de beleving van een bezoek aan een stenen museum niet vervangen, zo lezen we in het NRC. We hopen dan ook dat u, als het weer kan, ons museum komt bezoeken. We zien u graag gezond en wel in betere tijden.” Aldus Bertus van den Hof van het Internationaal Klompenmuseum.

Uittips
  • iStock