Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland is nu te koop!

De nieuwste editie van Noorderland is nu (online) te koop.

De nieuwste Noorderland is nu te koop!

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Dat was voor ons – de redactie van Noorderland – een prachtig moment om daar in deze editie uitgebreid bij stil te staan. Maar niemand had een tijdje geleden kunnen bedenken dat dit thema zo wrang zou zijn. Tijdens het maken van dit nummer werden de gevolgen van het coronavirus – en de getroffen maatregelen daarop – steeds duidelijker. Maar niemand had tijdens het ter perse gaan van deze editie verwacht dat de wereld nu zó op de kop zou staan.

We zouden feest moeten vieren, om zo bij het vrije gevoel stil te staan. In plaats daarvan zitten we nu voor onze eigen gezondheid en die van een ander binnen en houden we van elkaar gepaste afstand. Vrijheid heeft nog nooit zo dubbel gevoeld. 

Het zijn bizarre en onzekere tijden. Maar we hopen dat dit nummer van Noorderland veel inspiratie biedt voor als we straks wél weer op pad mogen. Waar gaat de reis dan naar toe? Naar De Greidhoeke bijvoorbeeld! Onze schrijfster Jolanda de Kruyf ging het Friese land op en zag hoe vele vogelsoorten bedreigd worden. Ook onze huisbioloog Kees Boele ging de natuur in en bekeek die vanaf grote hoogte. Tjeerd Visser ging met z’n camera op pad en legde onderweg op indrukwekkende wijze de vrijheid én het voorjaar in ’t noorden vast. 

Zo kunnen we binnenshuis toch een beetje wegdromen en de nare situatie waarin we nu zitten hopelijk even vergeten. We wensen de lezers van Noorderland de komende veel succes en sterkte. 

Blijf gezond! 

Benieuwd naar dit nummer? Je bestelt deze nieuwe editie heel gemakkelijk online in onze webshop. Zo hoef jij de deur niet uit!