Lifestylemagazine over Noord-Nederland

21/2-27/2: De man dy’t hout dûnsje liet: voorstelling en houtfestival

Het leven en het prachtige houtsnijwerk van Hermannus Berkenbijl krijgt in de Mariakerk van Mantgum ruimte om verteld en uitgebeeld te worden door de gemeenschap. Ook is er een houtfestival in Mantgum met houtbewerkers.

Tekst en beeld: dunsjendhout

Dans- en theatervoorstelling 

Houtgeklop. Golvende bloemblaadjes, bijna echte trompetten. Bijbelse taferelen aan de buitenkant van de preekstoel. Teer en beweeglijk… maar van hout. Het leven en het prachtige houtsnijwerk van Hermannus Berkenbijl krijgt in de Mariakerk van Mantgum ruimte om verteld en uitgebeeld te worden door de ‘mienskip’ (gemeenschap). Met dans, theater en muziek – gemaakt met houtsnijdgeluiden – krijg je een bijzondere belevenis die je niet mag missen! De voorstelling is een ‘Under de toer’ project. Bezoekers worden vanaf het treinstation over het water naar de voorstelling toe gevaren en worden via dorpshuis ‘Wjukken’ naar de Mariakerk gebracht. Zie en ervaar hoe hout danst!

Wanneer? Woensdag 21 februari t/m 27 februari; 

Wie? Diverse spelers en dansers die Mantum een warm hart toedragen.

Hoe laat en waar? Start 19.30 op station Mantgum (Arriva treinen uit Leeuwarden en Sneek sluiten hier op aan, maar er zijn ook  parkeerplekken).

Toegangskaarten: € 15,00.

Te bestellen via: dunsjendhout.nl

Houtfestivalweekend

Hout leeft, hout danst! Daarom is er ook een houtfestival in Mantgum met houtbewerkers overal vandaan.  In het mfc Wjukken hoor je zagen en zie je de prachtigste kunstwerken van hout. Maar hout is nog veel meer, wij laten zien wat er allemaal met hout mogelijk is. Kom ook, loop lekker door de houtspaanders of doe mee aan een workshop. Er zijn houtbewerkers uit het hele land, je weet niet wat je ziet.Wat denk je van kettingzaagkunstenaars, hout dat gebogen wordt door stoom of reuzegrote bollen die uit een boom worden gezaagd?  Als klap op de vuurpijl hebben wij de grootste houtboekenruilbeurs van Europa! Je kunt de boeken ruilen of kopen!

Zaterdag 24 februari: 13.00-22.00

Zondag 25 februari: 13.00-20.00

Mfc Wjukken, Mantgum

Toegang: € 4,00 (incl. koffie); kinderen t/m 12 jier €1,00 (incl. ranja)

Info

dunsjendhout.nl

Facebook: @De man dy’t hout dûnsje liet

Twitter: @Dunsjendhout

Artistieke leiding: Willy van Assen

Regie theater: Rianne Hogeveen

Regie dans: Willy van Assen

Productieleiding: Amarins Jansma

Tekst: Raymond Muller en Zen Roorda

Muziek: Martin Kuipers

Contact: dunsjendhout@danswil.nl