Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3/1: Vogelverwendag bij Buitencentrum Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je op 3 januari lekkernijen maken voor de vogels. De vogelverwendag vindt plaats van 13.00 tot 15.00 uur.

Tekst: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad | Foto: A. Pot

Tijdens de kerstvakantie kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad lekkernijen maken voor de vogels. Geniet hierna van de vele vogels die smullen van al die lekkernijen in jouw tuin.

In de winter kunnen vogels moeilijker aan voedsel komen. Op den duur wordt het voedsel schaars voor de vogels. Hier kun je wat aan doen door zelf vogelvoer te gaan maken! Tijdens de vogel verwendag maak je een dennenappel vol met vet en zaden, een vetbol en rijg je een pindasnoer. Dit mag je meenemen en thuis op gaan hangen in jouw tuin. Hiermee verwen je de vogels en tevens is het erg leuk om de vogels op deze manier van dichtbij te kunnen zien! Je krijgt er ook een leuke zoekkaart bij van vogels die vaak in de tuin komen. Hiermee kun je opzoeken welke vogels er in jouw tuin leven en op je eigen gemaakte vogelvoer afkomen.

In de kerstvakantie is het Boomkroonpad dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Neem ook eens een kijkje in de expositie of de winkel, vol verrassende cadeautjes, van het Buitencentrum.

Informatie

De vogelverwendag vindt plaats op woensdag 3 januari van 13.00 tot 15.00 uur.

De kosten voor het vogel verwenpakket zijn € 5,00 per persoon

Voor meer informatie kan je bellen naar 0592-377305 of mailen naar  boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl 

Locatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad