Lifestylemagazine over Noord-Nederland

15/6 - 15/8: Kleurrijke expositie en grootste deken ter wereld in Vijversburg

Van 15 juni tot en met 15 augustus exposeert Helma van Kleinwee in het Paviljoen van Natuur en Cultuurpark Vijversburg. Ook is in dit park de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld te zien op 14 en 15 juli.

Tekst en beeld: Natuur en Cultuurpark Vijversburg

Van 15 juni tot en met 15 augustus exposeert Helma van Kleinwee in het Paviljoen. Een gezellig samenzijn van kleurrijke gehaakte beelden. Deze beelden zijn bonter dan bont en speels in vormgeving. De vrolijke tinten en de humoristische details ontlokken u als kijker op zijn minst een glimlach op het gezicht.

Tijdens 14 en 15 juli komen er nog eens 70 objecten van Helma in het park te staan met de titel “Wachten 9”. Deze objecten vormen  een speelse verbinding met  de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. 

“Pure Vreugde” in het Paviljoen

15 juni t/m 15 augustus 2018 

Openingstijden:

Park: dagelijks van 8.00 – 18.00 uur, regulier entree is € 2,50 (pin)

Theesalon en Paviljoen: van 15 juni tot en met 31 augustus op vrijdag-, zaterdag- en maandagmiddag vanaf 13.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur. 

Oranjerie: tijdens de zomer op zondagmiddag

Ook leuk!

Op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 kunt u in Park Vijversburg eenmalig de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld in zijn totaliteit bewonderen. Tienduizend dekens worden in het parkdeel “Ooievaarsnest” aan elkaar gekoppeld om zo een nieuw record in het Guiness Book of Records bij te kunnen schrijven. Begonnen als een burgerinitiatief is het uitgegroeid tot een open “Mienskipsproject” ver buiten de landsgrenzen. En zijn er draden gespannen tussen duizenden mensen.

Bijzonder aan het hele project is dat er niet gewerkt wordt met geld, maar met mensen. Park Vijversburg wordt gratis ter beschikking gesteld. Wel worden er kosten gemaakt, waarvoor een vrijwillige bijdrage van € 1,- wordt gevraagd. 

Op speelse wijze wordt u deze twee dagen door 70 gehaakte kunstbeelden naar het “Ooievaarsnest” verwezen. Kunstwerken gemaakt door Helma van Kleinwee met de titel “Wachten 9”. 

Openingstijden:

Zaterdag 14 juli: 10.00 – 21.00

Zondag 15 juli: 10.00 – 17.00