Lifestylemagazine over Noord-Nederland

29 september: Klassiek Herfstconcert

Op zaterdagmiddag 29 september 2018 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 16:00 uur het klassieke Herfstconcert.

Tekst en foto: Cultbee

Op zaterdagmiddag 29 september 2018 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 16:00 uur het klassieke Herfstconcert. Het professionele duo Sihan Brackman, jong Nederlands Talent, bestaande uit Shin Sihan, viool en Anne Brackman, piano, speelt dan vioolsonates van o.a. Ravel, Debussy en Brahms. Het duo is de winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2017. De jury schreef over hen: “Mooi, spetterend duo met gevoel voor theater. Zeer karaktervol spel, ze zijn goed op elkaar ingespeeld.” Hiervoor maakte het duo Sihan Brackman een tournee langs elf grote concertpodia in Nederland. Het concert duurt een uurtje zonder pauze.

Shin Sihan was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Hij studeerde bij Coosje Wijzenbeek aan de Sweelinck Academie in Amsterdam en bij Vera Beths, bij wie hij zijn Bachelor studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag afsloot met een 10 en een onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit”. Hij ontving hiervoor ook de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Momenteel studeert Shin bij prof. Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ in Berlijn.

Anne Brackman (1995) begon op zesjarige leeftijd met pianolessen bij haar oma Frieda BrackmanHoogerwerf. Anne studeerde piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze haar bachelors diploma haalde in 2017. In 2014 ontving Anne de A.A. Bredius Foundation Prijs tijdens de International Piano Competition For Young Musicians. Sinds oktober 2017 studeert zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien.

Informatie

Tijd: ontvangst vanaf 15.30 uur

Locatie: Dorpskerk, Hoofdstraat 15, 9244 CL Beetsterzwaag

Kosten: €10 p.p.

Opgave: cultuur@cultbee.nl of tel. 06-4022 5196