Lifestylemagazine over Noord-Nederland

20 t/m 28 oktober: langere openingstijden in het Fries Museum

Van 20 t/m 28 oktober verruimt het Fries Museum nogmaals zijn openingstijden.

Tekst en foto: Fries Museum

Van 20 t/m 28 oktober verruimt het Fries Museum nogmaals zijn openingstijden wegens de verwachte drukte tijdens de laatste week van de populaire tentoonstelling Escher op reis. Tijdens deze slotweek is het museum bijna alle dagen van 10.00 tot 20.00 uur geopend. 

Escher op reis

Escher op reis maakt de ontwikkeling van Maurits Cornelis Escher als beeldend kunstenaar voelbaar. Een belangrijke rol is weggelegd voor de invloed van de locaties waar hij tijdens zijn leven verbleef. Aan de hand van meer dan tachtig originele werken, circa twintig tekeningen, brieven, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen, treden bezoekers in de voetsporen van M.C. Escher. Het innovatieve tentoonstellingsontwerp van XPEX Amsterdam versterkt de beleving van Eschers leven en werk. In de populaire Escherstudio, nagebouwd naar voorbeeld van zijn werkplaats in Rome door art-director Leo Zandvliet, kunnen bezoekers een selfie maken met de bol waarin de studio gereflecteerd wordt; een knipoog naar het topstuk Hand met spiegelende bol (1935). Ook biedt het museum een audiotour aan waarin de meester zelf aan het woord komt, vertolkt door topacteur Pierre Bokma en in het Engels door regisseur Peter Greenaway.

Online reserveren

In verband met de onverminderde populariteit van de Eschertentoonstelling blijft het museum bezoekers aanraden om kaarten online te reserveren. Daarmee zijn liefhebbers gegarandeerd van een bezoek op de gewenste dag en tijd. Om bezoekers een optimale ervaring te kunnen bieden hanteert het Fries Museum tijdslots. De tijdslots gelden voor de gekozen aankomsttijd, niet voor de duur van het bezoek. Met hun kaartje hebben bezoekers tevens toegang de rest van het museum, waar onder andere Phantom Limb: Art beyond Escher te zien is, en het Fries Verzetsmuseum.