Lifestylemagazine over Noord-Nederland

15 december: Winterconcert

Op zaterdagmiddag 15 december 2018 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag het Winterconcert.

Tekst: Cultbee | Foto: Marije van den Berg

Op zaterdagmiddag 15 december 2018 begint in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag om 16:00 uur het Winterconcert. De professionele musici Wytske Holtrop, cello en Caspar Vos, piano geven een klassiek concert met cello-sonates en solo-werken van Van Beethoven, Debussy en Rachmaninov.

Wytske Holtrop (1994) uit Gersloot, Friesland, speelt cello sinds haar zesde jaar en kreeg haar eerste lessen in de muziekschool in Beetsterzwaag. Vanaf haar twaalfde jaar volgde ze lessen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Haar bachelor behaalde zij in 2016 met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Vanaf september 2016 studeerde zij aan het Haute École de Musique de Genève bij François Guye waar zij in 2018 haar master cum laude behaalde. In 2010 gaf zij voor het eerst bij Cultbee een concert, en nu komt ze voor de vierde keer. Zo hebben we kunnen genieten van haar muzikale ontwikkeling.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, waar hij ook werkzaam is als curator Jong Talent, en Wonderfeel. Hij is ook redacteur van het TV-programma Podium Witteman.

Het concert duurt een uur zonder pauze. Meer informatie vind je op op de website: www.cultbee.nl