Lifestylemagazine over Noord-Nederland

27 december t/m 4 januari: kerstactiviteiten in Princessehof

Van 27 t/m 30 december en van 2 t/m 4 januari zijn er dagelijks twee workshops voor kinderen in Keramiekmuseum Princessehof.

Tekst en foto: Keramiekmuseum Princessehof 

Nog op zoek naar een leuk uitje in de kerstvakantie? Van 27 t/m 30 december en van 2 t/m 4 januari zijn er dagelijks twee workshops voor kinderen in Keramiekmuseum Princessehof. Ze schilderen winterse kommen en kleien hun eigen kerstboomhangers. Vier kinderen kunnen de workshops gratis bezoeken bij vertoon van een volwassene met een entreekaartje. Aanmelden kan op de dag zelf in de museumhal.

Onder leiding van een museumdocent doen de kinderen eerst inspiratie op in het museum. Ze ontdekken het stadspaleis en in de tentoonstellingen zien ze winterse patronen en tekeningen. Vervolgens mogen ze zelf aan de slag en beschilderen ze een eigen winterse kom. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en begint om 13.00 uur.

Kerstboomhangers

Versier de kerstboom met een eigengemaakte hanger! Kinderen gaan tijdens deze workshop aan de slag met klei en vormpjes en boetseren zelf een kerstboomhanger. Na afloop mogen de hangers mee naar huis en kunnen ze direct in de kerstboom. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en begint om 14.00 uur.

De twee workshops zijn dagelijks van donderdag 27 t/m zondag 30 december en van woensdag 2 t/m vrijdag 4 januari. Opgeven kan op de dag zelf in de museumhal. Kijk voor meer informatie op de website van het Princessehof.

Tentoonstellingen

Opa’s, oma’s, ouders of verzorgers kunnen ondertussen genieten van de vele tentoonstellingen van het Princessehof. Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas ontdekt u hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek. Op de tweede verdieping zijn een drietal hedendaagse tentoonstellingen te zien, waaronder Design#4: Jelle Mastenbroek met muzikale machines en Lennart Lahuis: Land Slides met werken uit zijn Brexit-serie.