Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 maart: lezing over een groene omgeving

Op 22 maart vertellen Jan Willem Zwart van de Kruidhof en Greetje Cnossen van het Nordwin College tijdens een lezing hoe je jouw omgeving nog groener een aantrekkelijker maakt.

Tekst en foto: Stichting Wrâldfrucht

Een groene omgeving waarin verschillende soorten bloemen, planten, struiken en bomen zo zoveel mogelijk dieren een thuis bieden: dat is waar het bij biodiversiteit om gaat. Zo'n groene omgeving vol leven is natuurlijk goed voor plant en dier. Hoe eenvoudig en leuk het is om de eigen omgeving tot een verbindende groene ruimte te maken, laten Jan Willem Zwart van de Kruidhof en Greetje Cnossen van het Nordwin College zien. Zij geven tijdens een inspirerende lezing tal van voorbeelden en praktische tips om jouw omgeving aantrekkelijker te maken.

De lezing van Jan Willem Zwart en Greetje Cnossen is een van de activiteiten van het project 'Tuinen Verbinden'. Tuinen Verbinden is een initiatief van Stichting Wrâldfrucht en Commissie Brommels! Samen met verschillende partners vragen zij aandacht voor het vergroten van de biodiversiteit in particuliere tuinen, erven en openbaar groen. Door particulier en openbaar groen beter aan te laten sluiten bij het landschap, wordt de natuur in de eigen woonomgeving versterkt. 

De projectpartners laten met praktijk voorbeelden en diverse activiteiten zien hoe de biodiversiteit versterkt kan worden. Zo worden er bijvoorbeeld tuinmetamorfoses gerealiseerd, openbaar groen heringericht en cursussen voor tuineigenaren gegeven. Op tuinenverbinden.nl lees je er meer over.

De lezing "Groen, groener, groenst" is op vrijdag 22 maart 2019 om 20:00 uur in De Schierstins in Feanwâlden. Entree inclusief consumptie is € 2 per persoon. Reserveren is niet nodig.