Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7 september: Het eerste Leeuwarder grachtenconcert

Geïnspireerd door de sfeer van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam is het nu ook in Leeuwarden tijd voor een grachtenconcert: het Zuidergrachtconcert.

Tekst en beeld: Zuidergrachtconcert

Geïnspireerd door de sfeer van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam is het nu ook in Leeuwarden tijd voor een grachtenconcert: het Zuidergrachtconcert. Op zaterdag 7 september wordt de Zuidergracht omgetoverd tot een magisch concertpodium voor Elske DeWall & Friends.

Het motto: een onvergetelijke avond voor heel Leeuwarden. Elske DeWall & Friends Het Zuidergrachtconcert is een concert met een Fries tintje; Friese namen, op het water en een iepen mienskip. Want ondanks dat Elske DeWall inmiddels al in alle windstreken van het land optreedt – zowel solo als met het zangeressentrio The Bluebirds – is het toch een echte Friezin. En er is meer, want naast Elske DeWall staan ook Krystl, één van de andere drie zangeressen van The Bluebirds, Lo van Gorp en Jan Tekstra op het podium.

Zeebenen of niet: heel Leeuwarden is welkom

Voor de beste plaatsen zijn er alleen nog plaatsen op de pramen beschikbaar. Een deel van de opbrengst van de tickets en arrangementen gaat naar Stichting Kanjerketting. Met een eigen sloep (max. 8 meter) kan met kosteloos komen genieten van het concert, aanwezigheid dient dan voor 19.00 uur te zijn. Voor de mensen die geen zeebenen hebben: langs de kade in het gras bij drink- en eetlokaal Proefverlof is er goed uitzicht op het concert en kan het concert gratis bijgewoond worden.

De Kanjerketting

Een deel van de opbrengsten van het Zuidergrachtconcert wordt aan een goed doel geschonken: Stichting KanjerKetting. In het licht van muziek, mensen en mienskip dragen we er met zijn allen aan bij dat jonge kankerpatiënten worden ondersteund met het krijgen van kralen. Zo maken zij een eigen kralenketting die hun verhaal vertelt, want iedere kraal staat voor een behandeling, onderzoek of gebeurtenis.

Zuidergrachtconcert

Het Zuidergrachtconcert nodigt alle geïnteresseerden uit om te komen, zowel vanaf de kant als vanaf het water. Meer info en tickets bestellen gaat via zuidergrachtconcert.nl. Kun je er dit jaar niet bij zijn? Niet getreurd, het streven is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.