Lifestylemagazine over Noord-Nederland

9 november: Schurenroute Marderhoek

Zaterdag 9 november vindt voor de derde keer de schurenroute van de Marderhoek plaats.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Organisatie Marderhoek

Zaterdag 9 november vindt voor de derde keer de schurenroute van de Marderhoek plaats. Zes boerderijen en drie huizen openen hun deuren voor bezoekers.

Van 13.30 tot 20.30 uur kunnen bezoekers rondstruinen op de erven van zes boerderijen en drie huizen. Op de erven en in schuren staan kraampjes om rond te snuffelen en er is livemuziek, kunst en theater. Het entertainment is leuk voor jong en oud!

De route is in totaal zo'n twee kilometer lang. De route is met 1100 glazen potten gevuld met een waxinelichtje verlicht, wat het een prachtige ervaring maakt. Bij de tien adressen is van alles te doen, en alle opbrengsten gaan naar de Make-A-Wish-stichting. Make-A-Wish vervult de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft en blijvend impact heeft.

Is twee kilometer iets te veel gevraagd of zijn er erg jonge bezoekers mee? Er rijdt een gratis treintje voor de kinderen en een shuttlebus voor volwassenen. Je kunt de route natuurlijk ook prima fietsen. 

Kijk voor meer informatie op www.marderhoek.nl